Cześć,
jestem nowy w te klocki, ale już udało mi się całe HA skonfigurować.
Chciałbym w karcie przeglądu zmienić ikonki do sprawdzania otworzenia drzwi.
Samo otworzenie drzwi zgłaszam bezpośrednio na pin 16 złącza RPi.
Niestety nigdzie nie mogę znaleźć miejsca konfiguracji binary_sensor oprócz pliku /config/configuration.yaml.
binary_sensor:
platform: rpi_gpio
ports:
16: open_Drzwi
pull_mode: UP
Bo jest uzależniona od jednej konkretnej platformy sprzętowej, a HA ma być uniwersalny.
Na pocieszenie - po usunięciu z HA core ta integracja ma być dostępna w HACS.
Musisz wkleić tekst pomiędzy trzy “apostrofy” - klawisz z lewej strony klawisza 1.
Dajesz trzy apostrofy obok siebie następnie wklejasz poniżej tekst i kończysz trzema apostrofami.
Gdzie wklejasz ten kod, masz zainstalowany dodatek card-mod?
Próbuję zainstalować HACS-a, ale po instalacji przez: wget -q -O - https://hacs.xyz/install | bash -
mimo restartu i wyłączeniu zasilania, nie znajduje w integracjach przez dodanie integracji.
Ok, u Siebie nie mam powyższego wpisu i działają mi wszystkie funkcjonalności tego dodatku.
Dla testu utwórz kartę według poniższego kodu - zobaczymy czy zadziała.
Dotychczas testowałem na już utworzonych kartach.
Teraz utworzyłem kartę z encji i skopiowałem Twój kod do edytora YAML, ale wielu rzeczy jeszcze nie ogarniam i pojawił się napis:
Edytor wizualny nie jest obsługiwany dla tej konfiguracji:
Klucz "entities.0.card_mod" nie jest oczekiwany lub nie jest obsługiwany przez edytor wizualny.
Wprowadzona wartość dla "entities.0" nie jest obsługiwana przez edytor wizualny. Obsługujemy (string), a otrzymaliśmy (...)