Ci którzy korzystają z GitHub - maykar/kiosk-mode: 🙈 Hides the Home Assistant header and/or sidebar muszą się liczyć z tym, że po aktualizacji nie będzie to działać. Zabawne jest to, że problem był znany przed wydaniem tej wersji i nawet została zrobiona łatka do tego BREAKING: HA 2023.4 no longer uses app-drawer-layout · Issue #27 · NemesisRE/kiosk-mode · GitHub
Szkoda tylko, że nie ma nawet wzmianki w opisie do tej wersji, że należy się z tym liczyć.
Kolejna rzecz, to karta GitHub - ben8p/lovelace-tab-redirect-card: Custom lovelace card to use in Home assistant allowing you to redirect a user to certain view based on entity states.
Czyli jak ktoś jak ja ma przełączanie między widokami realizowane przy użyciu tej karty, to ma problem.
Ostania rzecz, którą zauważyłem u siebie, to brak możliwości załadowania kopi zapasowej z dysku Google. Co za tym idzie powrót do poprzedniej wersji jest mocno utrudniony. Celowo piszę o tym na końcu, bo nie jestem w 100% pewny czy to wina mojego niedośwaidczenia, czy rzeczywisty problem.
Kopia zrobiona przy użyciu dodatku GitHub - sabeechen/hassio-google-drive-backup: Automatically create and sync Home Assistant backups into Google Drive
wcześniej nigdy nie było problemu, teraz czy przez Sambę, czy z GUI nie można załadować kopi o sporym rozmiarze ( 2,8 GB) mimo, że ta kopia grzecznie sobie na tym dysku czeka.
Nie wiem czy przebudowa struktury bazy danych, czy inna cholera ma wpływ na taką sytuację, ale nie ma możliwości odtworzenia systemu z takiej kopi. Po wrzuceniu przez Sambę kopia jest niby przez chwilę widoczna w HA, ale żadne działania na tej kopi nie są możliwe.
Poczekam na następną kopię i zobaczę czy coś się zmieni.