Energa Mój Licznik - custom component

Ja mamna starych zasadach i tak to wygląda i oblicza.Mi to wystarczy

wczorajszy dzień

Dzieki,
ja mam troche inna potrzebę, postaram sie to doprecyzować. Mam nastepującą konfiguracje:

1. fotowoltaika stare zasady 10kW ( PPE xxxx zainstalowany licznik shelly_3em nr 1)
  2. fotowoltaika 6kW stare zasady (PPE yyyy zainstalowany licznik shelly_3em nr 2 )
  3. Pompa ciepła ktora moze byc zasilana z obu PPE wybor przełącznikiem ( pompa jest
    opomiarowana licznik shelly_3em nr 3)

“Magazyn w Energa na starych zasadach” działa tak ze oddajemy energie i w dowolnym momencie w ciągu roku mozemy odebrać 80% trgo co oddalismy, energia nieodebrana w ciagu roku przepada.
Chcialbym mieć mozliwoć podglądu ile mam energi do odbioru w danym momencie po to by tak sterowac zasilaniem pompy ciepła by jak najkorzystniej wybierac energie z “magazynu 1 i 2”

Ja do sprawdzenia ile mam energii w wirtualnym magazynie PGE używam tej integracji:

https://github.com/hif2k1/battery_sim/

Można ustawić sprawność wirtualnej baterii na 80%, pojemność daj bardzo dużą, prąd ładowania i rozładowanie również duży. Jedyny minus to brak możliwości ustawienia aby energia przepadała jak nie odebrana w ciągu roku, ale akurat tego nie potrzebuję, bo pod koniec grudnia i tak jestem na 0.