Komponent wM-Bus do ESPHome (SzczepanLeon) wersja 3.x - wątek ogólny

Dzięki. Właśnie pierwsze co mi przyszło na myśl, to że muszę to oznaczyć jako blok. A że w menu był tylko ten cudzysłów no to go użyłem. Czasami na forach jest znacznik “CODE” ale tu go nie znalazłem. Potem jak dodałem posta, to się zastanawiałem, dlaczego u mnie to wygląda tak źle a u innych tak ładnie :wink:
Już poprawiłem za pomocą 3x`

1 Like

Dzięki Jurek!.
Skompilowało się i ramki idą.
Jednak podczas kompilacji były ostrzeżenia jak poniżej. Nie wiem, czy to istotne, czy zignorować:

Compiling .pioenvs/d1mini-rf868mhz/FrameworkArduino/Esp-frag.cpp.o
.piolibdeps/d1mini-rf868mhz/SmartRC-CC1101-Driver-Lib/ELECHOUSE_CC1101_SRC_DRV.cpp: In member function 'void ELECHOUSE_CC1101::Reset()':
.piolibdeps/d1mini-rf868mhz/SmartRC-CC1101-Driver-Lib/ELECHOUSE_CC1101_SRC_DRV.cpp:149:3: warning: this 'while' clause does not guard... [-Wmisleading-indentation]
  149 |   while(digitalRead(MISO_PIN));
      |   ^~~~~
.piolibdeps/d1mini-rf868mhz/SmartRC-CC1101-Driver-Lib/ELECHOUSE_CC1101_SRC_DRV.cpp:150:2: note: ...this statement, but the latter is misleadingly indented as if it were guarded by the 'while'
  150 |  digitalWrite(SS_PIN, HIGH);
      |  ^~~~~~~~~~~~
Compiling .pioenvs/d1mini-rf868mhz/FrameworkArduino/Esp-version.cpp.o
.piolibdeps/d1mini-rf868mhz/SmartRC-CC1101-Driver-Lib/ELECHOUSE_CC1101_SRC_DRV.cpp: In member function 'void ELECHOUSE_CC1101::setPA(int)':
.piolibdeps/d1mini-rf868mhz/SmartRC-CC1101-Driver-Lib/ELECHOUSE_CC1101_SRC_DRV.cpp:498:13: warning: 'a' may be used uninitialized in this function [-Wmaybe-uninitialized]
  498 | PA_TABLE[1] = a;
      | ~~~~~~~~~~~~^~~
Archiving .pioenvs/d1mini-rf868mhz/libf5a/libSPI.a

Widzę, że teraz pojawiło się to, czgo chciałem użyć a nie było (znaczy może było pod zębatką ale tam nie szukałem):

Super! To jest dla mnie intuicyjne!

Stare, jak… :wink:
Zobacz np. tu

Bardzo dziękuję za pomoc :slight_smile: