Wiecie może jak naprawić taki błąd. Niby zainstalowałem odtwarzacz mini media player ale nigdzie go nie mam

Wiecie może jak naprawić taki błąd. Niby zainstalowałem odtwarzacz mini media player ale nigdzie go nie mam
Zainstalowałeś kartę frontendową i szukasz jej w encji?
W repozytorium masz przykład konfiguracji karty:
no właśnie nie zaistalowałem bo nie mam żadnej encji mini-media-player. Gdzie mam ten kod wkleić albo jak zrobić ten odtwarzacz ?
@andrzej04 to nie jest żaden odtwarzacz, nie będzie żadnej encji w HA, to tylko minimalistyczna karta multimedialna do GUI HA, poczytaj GitHub - kalkih/mini-media-player: Minimalistic media card for Home Assistant Lovelace UI. Kod musisz wkleić do nowej karty w dashboardzie HA.
Witam zrobiłem tak jak piszę na tej stronie sciągnołem najnowszą wersje wkleiłem do tego folderu www wpisałem ten kont w nowej karcie i dalej nic.
@andrzej04 a nie prościej skorzystać z instalacji przez HACS:
This card is available in HACS (Home Assistant Community Store).
Dodatek jest dostępny do dodania w Interfejs użytkownika.
To co zainstalowałeś (zakładam, że tak) to jest customizowana karta dla encji media_player, która jest widoczna w Dashbordzie HA (Lovelace UI). To nie jest odtwarzacz media_player tylko karta dzieki której taki odtwarzacz może wyglądać inaczej.
Normalnie np. karta wygląda tak:
a dzięki temu co zainstalowałeś może wyglądać tak:
Kod wpisujesz wykorzystując
dodając nową kartę do Dashbordu
Nic nie znajdziesz w NR bo żadna encja po zainstalowaniu dodatku nie powstaje.
zainstalowalem ten niby dodatek przez HACS i inne
jeszcze coś takiego mam w encjach
Czyli co?
czyli błąd jak widać
poco ten myślinik w konfiguracji karty?
popraw wciecia
Czy
media_player.example
to encja Twojego głośnika czy przykład ze strony dodatku?
to jest kod z mojej karty yamel ale w stanach nie mam tej encji media_player.example
To musisz wpisać encję z domeny media którą posiadasz.
Może od początku, co chcesz osiągnąć i po drugie wskazana przez Ciebie encja od jakiego urządzenia/serwisu pochodzi?
Chcę żeby miał komunikaty głosowe (przypomnienia ) z mojego kalendarza w głośnikach. Ta encja mi się pojawiła jak zainstalowałem któryś z tych programów
To do tego ta integracja Ci nie jest potrzebna. Musisz do HA podłączyć głośnik abyś miał na czym te komunikaty odtwarzać.
mam podłączone głośniki tylko takie zwykłe a nie np glośnik google czy alexsa