Ktoś mi pomoże ogarnąć temat?
Cześć, masz nadal dostepne płytki?
Parę mi zostało, napisz na pompadom@wp.pl
napisałem maila z prośbą o płytke
widzę, kontynuujmy korespondencję na pompadom@wp.pl
Dostępna jest nowa wersja v3.8 interfejsu i oprogramowania HeishaMonBoth do pomp ciepła Panasonic Aquarea .
Nowe firmware jest wstecznie kompatybilne z poprzednią wersją PCB i można starą wersję płytki zaktualizować o nowe funkcjonalności.
Tu znajdziesz wykaz obsługiwanych modeli pomp.
Nowa wersja pokrywa funkcjonalności HeishaMon v 3.8.
Dodane są nowe parametry do monitorowania, nowe modele pomp, przerzutnik schmitta na wejściach zliczających impulsy, możliwość podłączenia do sieci Ethernet po kablu, wyprowadzono dodatkowe piny GPIO do wykorzystania .
Jak ktoś nie chce inwestować w CZ-TAW1 to płytka umożliwi samodzielnie lokalne sterowanie pompą ciepła z poziomu MQTT i HA
Integracja z Home Assistance dostępna jest pod adresem Integracja HeisaMonBoth
Kod źródłowy i pliki do produkcji płytki dostępne są na zasobie github
Hej, @salakrzy a podpowiesz gdzie kupić tą płytkę? Mam onlinowa integracje ale mocno zawodna jest.
Chętnie zapłacę i ogarnę to Twoim sposobem, ale przydałby się jakiś tutorial co z czym jak i po co
Jezeli kierujesz pytanie do konkretnej osoby zacznij pisanie od znaku @, wtedy forum podpowie użytkowników.
Na zdjeciu plytki jest email (na czerwono) w celu ewentualnych zamówień.
tak tak, ale brakuje mi tu sporo informacji dla tego czekam aż odpisze autor, ale dzięki za podpowiedź z @
Napisz na ten mail ze zdjęcia jeśli chcesz zamówić lub dopytać o szczegóły. Cały techniczny opis zamieściłem na zasobie GitHub - salakrzy/HeishaMonBoth: This is a HeishaMon modification allowing parallel work of Panasonic Web, local reading via MQTT and integration with HomeAssistant.
ale chętnie odpowiem na ewentualne pytania lub pomysły na rozwój funkcjonalności.
Nie wiem czy w dobrym miejscu ale chcę podziękować @salakrzy za dostawę i pomoc przy podłączeniu.
Szybka realizacja a płytka działa bez problemu.
Strasznie ubolewam że nie da się tego podłączyć do starszego modelu
WH-SXC09F3E8
WH-UX09FE8
Byłoby fajnie gdyby był dostępny sterownik do Tasmoty