Zobaczcie na to.
Gość się postarał bardzo podoba mi się pomysł z tego rodzaju wizualizacją. może warto zrobić tutorial.
Zobaczcie na to.
Gość się postarał bardzo podoba mi się pomysł z tego rodzaju wizualizacją. może warto zrobić tutorial.
Ano mój , mogę opisać i udostępnić kod modyfikacji, każdy coś dla siebie wybierze, ale ostrzegam, że pracowałem na amatorskich narzędziach typu sketchup, paint i paint3d , grafikiem raczej nie jestem
@luki25 fajnie by było jak byś mógł mniej więcej nakreślić jak to zrobiłeś, wygląda super
Na pewno nie tylko ja by się ucieszył
Najbardziej podoba mnie się wizualizacja systemu ogrzewania.
Ok, postaram się wam to trochę nakreślic w wolnej chwili, zasady do każdej wizualizacji są takie same, więc cudów tu nie ma.
Łukasz napisz artykuł na bloga albo nagraj film to umieszczę
No i gitara kawał dobrej roboty, z niecierpliwością czekam na ten opis
pamiętam o tym, tylko sam nie wiem jak się za to zabrać, takie coś to trza umieć robić…
Czyżby temat umarł?
Byłaby WIEEEELKA szkoda, bo pomysł naprawdę genialny i wspaniały i mnóstwo ludzi mogłoby na tym skorzystać i wielu rzeczy się nauczyć.
@luki25, nie wiem jak Ci pomóc, ale przynajmniej mocno zachęcam Cię do pociągniecia tematu, choć widzę, że od wrzucenia pomysłu mija już rok…
Ogólna idea tego dashboard’u jest opisana na forum tam:
oprócz tego podobne wątki (jest ich więcej)
Natomiast stworzenie tutoriala to wielokrotnie więcej roboty, niż samo stworzenie takich wizualizacji, z doświadczenia wiem, że trzeba sobie przygotowywać materiały do późniejszego wykorzystania już w trakcie powstawania danego rozwiązania, bo później proces jest często nie do odtworzenia (choćby dlatego wymaga zbyt wielkiego nakładu sił).
Kolorystyka GUI sugeruje wykorzystanie “centralki” AIS (bazującej na tv-boxie), ale w tym punkcie mogę się mylić - sam jak dotąd nie znalazłem gotowego ciemnego motywu, który by mnie zadowalał.
Tutaj ciekawy tutorial
https://homesight.tech/?portfolio=create-lovelace-interface-with-3d-floorplan-2