Często używam głośnika Google do słuchania radia.
Chciałbym aby po komunikatach głosowych głośnik powracał do poprzedniego stanu:
głośniości,
odtwarzania (jeżeli radio faktycznie grało).
Próbuję zapisać odtwarzaną stację w zmiennych flow:
Wzoruję się trochę na przykładzie Artura jak z Node-RED wystartować z odtwarzaniem danej, wybranej stacji: Streaming muzyki na GoogleHome
Pewnie przekombinowane ale cały proces wygląda następująco:
Poniżej proces, który przywraca głośność i odtwarzanie. flows.json (10,6 KB)
@artur na pewno ja tam zaglądałem i proces który udostępniam jest rozbudowaniem Twojego procesu Oczywiście gdyby nie Twoja pomoc to sam bym do tego nie doszedł.
@dan0031 jeden problem widzę, że jak się słucha muzyki z innego źródła (w moim przypadku spotify) to komunikat głosowy się nie pojawia tylko ustawia stację radia z przed uruchomienia muzyki na spotify.
I drugie moje pytanie gdzie masz wstawiony ten flow, bo ja próbowałem utworzyć subflow i wstawić tylko w odpowiednie miejsca, w sumie nie wiem czy dobrze zrobiłem:
Subflow:
Cześć @pawelwaz
rozwiązałeś może ten problem z error Api?, wzoruję się na twoim ostatnim poście i mam ten sam bład, tyle że jest w przypadku zaimplementowania flow do subflow, bo w normalnym flow działa prawidłowo, a niczym się nie różnią, tyle że jest głębiej względem normalnego flow.
@luki25 niestety nie udało mi się rozwiązać problemu. Cały czas mam pro
blem z ustawieniem głośności (w logach HA też mi się wyświetla ten błąd). Podejżewam, że jest banalny, ale nie mam pomysłu już. Może nam ktoś z forum pomoże, albo główny specjalista NR @artur
dla chętnych prośba o pomoc…
jest error API w ustawiam głośność po zaimplementowaniu procesu do subflow - jako flow to normalnie działa flows.json (21,6 KB)
Tak ale chyba już wiem w czym problem, mam kilka głośników google, i na tym, na którym nie idzie radio pojawia się problem, bo wychodzi na to że nie przywróci poprzedniej głośności, bo takiej nie ma skoro radio nie chodziło